Noord-Brabant

'Operatie Boomfeestdag: Maak 't buiten beter!' in Eersel

Op woensdag 14 maart wordt de 62e editie van de Boomfeestdag gehouden. Naar verwachting doen 100.000 kinderen mee in ruim 290 gemeenten in Nederland. Samen planten zij die dag met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken. Het thema van Stichting Nationale Boomfeestdag is “Operatie Boomfeestdag; maak ’t buiten beter!”. Deze stichting roept gemeenten op om tijdens de Boomfeestdag zoveel mogelijk bomen te planten in buurten, wijken en in het buitengebied samen met kinderen uit groep 6 en 7.

Kleine boompjes worden groot

Aan de rand van de Cartierheide in Eersel vlakbij het Laarven aan de Postelseweg worden ruim 2000 linde- en beukenboompjes geplant door tientallen leerlingen van basisscholen uit de gemeente Eersel. Gemeente Eersel is dit jaar ‘accent’ gemeente voor de boomfeestdag. Samen met de  hulp van het provinciehoofd van Staatsbosbeheer, de burgemeester van gemeente Eersel en gedeputeerde van Natuur, Water en Milieu van de Provincie Noord-Brabant zullen de boompjes geplant worden. Erik Schram, boswachter in de Brabantse Kempen kan zich zijn eigen boomfeestdag nog goed herinneren; ‘’In 2000 heb ik als kleine jongen zelf boompjes geplant. Het is geweldig om te zien hoe groot ze na 18 jaar zijn geworden, dat maakt je gewoon trots! Dit is een hele mooie kans voor de kinderen uit Eersel om hun eigen bos te planten.’’  

Boomoorkonde en wensblad

Voor de kinderen is er na het planten een welverdiend cadeautje van Staatsbosbeheer voor het planten van alle boompjes en een pen en warme chocomel met dank aan de gemeente Eersel. Ook krijgen de kinderen een ‘Boomoorkonde’ van Stichting Nationale Boomfeestdag voor het plantwerk, evenals een ‘Wensblad’, waarop zij allerlei wensen kunnen schrijven welke in de geplante boompjes worden gehangen. Daarnaast maakt iedere school een naambordje als herinnering aan het planten van de boompjes op de locatie.

Programma

9:00   

opening Boomfeestdag Eersel in aanwezigheid van 27 Kinderen van basisschool ‘t Busseltje

 

Aanwezig zijn:

  • Gedeputeerde dhr. Johan van den Hout
  • Onder voorbehoud: mevr. Michèle Vlug, lid van het directieteam provincie Noord-Brabant
  • Burgemeester van gemeente Eersel dhr. Joseph Vos
  • Wethouder van gemeente Eersel dhr. Chris Tönissen
  • Provinciehoofd Staatsbosbeheer Brabant dhr. Marc de Wit
  • Diverse medewerkers van de gemeente Eersel, Staatsbosbeheer en vrijwilligers.

 

Programmainvulling:

9.00-9.10         Welkomstwoord door Burgemeester Vos en wethouder Tönissen 
9.10-9.15 Toespraak gedeputeerde van den Hout             
9.15 Start van het gezamenlijk planten door bestuurders en de kinderen van ’t Busseltje door Marc de Wit           
10.00 Afsluiting “bestuurlijke” plantwerkzaamheden. 

   

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: