Limburg

Hieronder vindt u het persbericht voor de Boomfeestdag-Accentviering in de gemeente Roerdalen

31.000 bomen geplant in 25 jaar Internationale Boomplantdag Nationaal Park De Meinweg

Op 14 maart 2018 wordt voor de 25e keer de Internationale Boomplantdag gevierd. Dit jubileum vindt plaats in het Nederlandse  Nationaal Park De Meinweg. Deze bijzondere boomplantdag wordt dit jaar gecombineerd met de provinciale accentviering van Boomfeestdag in Limburg.

Jubileum

Om dit 25 jarig jubileum te vieren wordt een feestelijke bijeenkomst georganiseerd met 90 leerlingen van BS ’t Kempke uit St. Odiliënberg en van de KGS/GGS Arsbeck-Wildenrath. Deze scholieren gaan deze dag in totaal 2000 bomen planten bij Golfrestaurant St. Andrews, Stationsweg 100 in Herkenbosch .

Om 10.00 uur zal de gouverneur van Limburg, de heer Bovens, samen met de burgemeesters van Roerdalen en Wegberg een herinneringsboom planten en de dag officieel openen. Samen met een Duitse en Nederlandse scholier zal het herdenkingsbord worden onthuld. Dit alles onder muzikale begeleiding van  jachthoornblazers. De leerlingen zingen daarna gezamenlijk tweetalig het boomlied ‘In elke boom’ .

Samenwerking

Elk jaar wordt de Internationale Boomplantdag gevierd, in samenwerking met de Gemeente Roerdalen, Staatsbosbeheer, IVN Limburg, Regionalforstamt Niederrhein en Zweckverband Naturpark Schwalm Nette. De 25e internationale boomfeestdag wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Euregio.

Van monocultuur naar ecologisch waardevol gemengd bos

In de afgelopen 25 jaar hebben 1835 leerlingen uit Nederland en Duitsland in totaal 31.000 bomen geplant met een totale oppervlakte van 60.000 m2 en op deze manier een bijdrage geleverd aan het behoud en bescherming van de natuur. De ontmoeting van Duitse en Nederlandse scholieren heeft mede tot doel om, door samenwerking, spraak barrières en vooroordelen weg te nemen.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: